! Blogu olmayanlar ! ANONİM kısmını işaretleyip yorumunuzu yazabilirsiniz.

12 Ağustos 2014 Salı

yaz ayının en sevdiğim yanı, uzun zaman görmediğim dostlarım ve akrabalarımla bir araya gelip hasret giderilebiliyor olması..
cumartesi günü eşimin tarafında tüm akrabaları ile buluştuk..sohbet ettik..tefekkür ettik..istişarelerle günümüz güzelleşti..eve geldiğimde çok mutlu hissediyordum..
pazar günü ise samsuna gidecek arkadaşlarımız bize geleceklerini söyledi..sanki bilmiş gibi yemeklerimi erkenden yapmıştım..hiç telaş olmadı..güzelce vakit geçirdik..ve erkekler, bebeklerle ilgilenirken biz de bayanlar kahve içerek hayallere daldık..
******
tayin sonucumun belli olmasını bekliyorum..ona göre yeni başlangıçlar yapmak ve evimde daha çok misafir ağırlamak istiyorum inşallah... :))))
******
karşılaştığım vak'alar giderek daha derinlerde çözüm aramayı gerektiriyor..aslında kendimi çaresiz hissettiğim bir dönemdeyim..çünkü insanlar artık doğruları değil onlara acımam için işlerini kolaylaştıran senaryoları anlatmayı tercih ediyor..bu da benim hem işimi zorlaştırıyor hem de insanlara karşı güvensizlik oluşturuyor..o yüzden çevremdeki arkadaşlarımla, hocalarımla ve bu olaylardan aslında dolaylı olarak en çok etkilenen eşimle istişare yaparak dimağımı arındırmaya çalışıyorum..maddelerle uğraştığım, sadece bedenimle yorulduğum ya de eve geldiğimde kapının dışında bırakabileceğim bir iş değil benim ki...hem bedenen, hem ruhen, hem zihin olarak sürekli aktif olmayı  ve vicdanımın komutasında doğru karar gerektiren bir iş..ve bu saatten sonra tek yönlü enerji gerektiren bir işte çalışamayacağımı da biliyorum..kararlarımı verirken, yönlendirmelerimi yaparken Rabbim' e sığınıyorum ondan güç alıyorum..inşallah her zaman adaletli ve hayırlı sonuçlara ulaşabilirim..
velhasıl..insanlara söyleyeceğim birkaç cümle için kitapların içinden çıkamıyorum..sağlam kaynaklara dayanan basit ama derin anlamlı olsun istiyorum söyleyeceklerim...defterlerime notlar alıyorum..ve ufacık bir kelimeyi bile kaydediyorum hemen..





bana göre...narsisizmin arttığı ve "biz" olarak düşünmekten geri durduğumuz bu devirde öncelikle kendimizi tanımamız ve eğitmemiz gerekli..bu yolda emeklerini ortaya koyan hocalarımızın izini kaybetmemek gerekir...
 kelimelere ve anlamlara dalmamız ümidiyle....

3 yorum:

  1. kitabın adını öğrenebilirmiyim bu arada hoşgeldin ve çok özledim yazılarınızı okumayı elif ablanın da ondan haberin var mı bu arada?

    YanıtlaSil
  2. Kemal sayar in kitaplarini dusuncelerini paylasimlarini kapasitem olcusunde algilamaya cabaliyorum calisiyorum.o nun gibi dusunce ufkumuzu gelistiren gercek insanlara ihtiyacimiz var..selam sevgi muhabbetle...

    YanıtlaSil
  3. çok doğru rana hanım..ne güzel..maşallah..inşallah istişareler de yaparız bu konuda..vesselam...

    YanıtlaSil

Blogu olmayanlar..!
ANONİM kısmını işaretleyip yorumunuzu yazabilirsiniz